"Natuurlijke plantaardige vezels kunnen en zullen een centrale rol spelen bij de overgang van een koolwaterstof-gebaseerde economie naar een ecologisch duurzame koolhydraat-gebaseerde economie"

Henry Ford (1863 -1947)

hoogwaardige gevelbekleding

Plantenresten als hoogwaardige gevelbekleding

Reststromen uit de tuinbouw als grondstof voor de bouwsector. Dit klinkt als de ‘circulaire economie’ waar we allen naar op zoek zijn. De ondernemers achter Nova Lignum hebben dit reeds mogelijk gemaakt. Geïnspireerd door andere sectoren én door creatief te denken.

De gebroeders Groenewegen gecompleteerd met Wilfried Martens en Patrick Franke zijn de heren achter Nova Lignum. Duurzaam ondernemen stroomt bij deze ‘Greenbrothers’, zoals hun auberginekwekerij is genaamd, door het bloed. Geïnspireerd door een innerlijke drang om iets buitengewoons te presteren en te laten zien dat dit ‘natuurlijk’ kan, is men uiteindelijk ertoe gekomen om Nova Lignum op te richten.

Getriggerd door andere sectoren en door flink out of the box te denken is men in aanraking gekomen met een nieuwe technologie waarbij feitelijk de vezels van het gerooide auberginegewas (of andere groene restproducten) worden hergebruikt tot kwalitatief hoogwaardige ecologische gevelbekleding met een lange levensduur. In dit procedé, wat versimpeld omschreven kan worden als verstening, worden strikt natuurlijke producten gebruikt. Ook is voor de productie slechts weinig energie benodigd, waardoor de CO2 footprint extreem laag is.

Auberginevezels, bermgras of snoeiafval als bouwmateriaal; het klinkt bijna te groen om waar te zijn. Onze ambitie is echter groot: Met de Moxy technologie is het mogelijk om in 2030, 80% van de ruwbouw van een gebouw, van plantaardige reststromen te maken!

Herman Wijffels Innovation award 2013

Klik hier voor het digitale magazine met alle winnaars
Ceranex

 

Ceranex is een product van Nova Lignum.

 

Ceranex

© Copyright 2013 - Ceranex - Algemene voorwaarden

Ceranex | Nova Lignum

Rondom 125

4671 TZ Dinteloord

Tel +31 167 792000

info@novalignum.nl